Best verkochte producten

Informatie

Merken

Nieuwe producten

Alle designers

Overzicht van producten van designer: Alberto Meda

Geboren in 1945 te Tremezzina, Italië, studeerde werktuigbouwkunde aan de Polytechnische Universiteit van Milaan. Van 1972-1979 was hij technisch directeur bij Kartell, waarna hij werkte als freelance ontwerper voor bedrijven, waaronder Alias, Alessi, Cinelli, Colombo ontwerp, Ideal Standard, Luceplan, Legrand, Mandarina Duck, Omron Japan, Philips, Olivetti en Vitra. Tussen 1981-1985 was hij ook als een project consultant voor Alfa Romeo.
Vanaf 1983-1987 leerde Meda industriële technologie aan de Domus Academy in Milaan. Hij werd een docent aan de Polytechnische Universiteit van Milaan in 1995 en diende ook in de raad van Designlabor Bremerhaven. Sinds 2003 is hij docent aan de Universiteit IUAV van Venetië en lezingen in plaatsen zoals Chicago, St. Louis (Washington University), Stockholm, Boisbuchet (Vitra Design Museum Workshops), Miami, São Paulo, Ulm, Istanbul en Toronto.


Alberto Meda werkt met Vitra sinds 1994. Tijdens deze periode heeft hij een reeks kantoorstoelen en een verscheidenheid aan kantoor-en conferentie bureaus gemaakt.

Geen producten van deze designer beschikbaar.